Over ons
Kent u ons al?
Het Dordts Accordeon Centrum bestaat al ruim 50 jaar, en heeft momenteel zo’n 25 enthousiaste muzikanten in de leeftijden van 15 tot 80+.
We hebben een zeer gevarieerd en eigentijds repertoire. Het bevat naast origineel voor accordeon geschreven werk ook bewerkingen van bijvoorbeeld volksmuziek, filmmuziek of populaire muziek.

Het belangrijkste vinden wij dat alle leden de muziek leuk vinden om te spelen en dat publiek graag komt luisteren.
Een keer per jaar geven wij zelf ons jaarconcert in Dordrecht. Daarnaast doen we graag mee aan festivals, en treden we op in verzorgingstehuizen.
DAC bestaat sinds 11 april 1963. De oprichter en dirigent, Gerrit Smits, leidde de verschillende orkesten tot het moment van zijn plotselinge dood in oktober 1996.
Momenteel repeteren wij wekelijks onder de enthousiaste leiding van onze dirigente Paula van Wanrooy (bekend van “De Zusjes van Wanrooy”). Zij weet als geen ander hoe ze muzikaal plezier en net een beetje extra uit ons orkest kan halen.

Bent u nieuwsgierig geworden? Wij vinden het hartstikke leuk om te laten horen wat er allemaal mogelijk is op accordeon en bezorgen u graag een gezellige avond of middag. Stuurt u ons een berichtje op dordtsacc@gmail.com of belt u ons secretariaat (078-6313775) dan kunnen we de mogelijkheden bespreken.

© Copyright 2019 - dordtsaccordeoncentrum.nl